Duminica a doua din Postul Mare: Credincioșii băimăreni s-au rugat cu ierarhul lor

Peste 2500 de credincioși au participat duminica aceasta la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în Catedrala Episcopală din Baia Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 12 martie 2017, citând din învățăturile Sfântului Grigorie Palama, PS Iustin a amintit că pe lângă mărturisirea dreptei credinţe, se cuvine să avem şi o dreaptă vieţuire.

Atunci când Îl iubim pe Dumnezeu, Îl mărturisim pe Iisus Hristos şi primim darul Duhului Sfânt în puterea credinţei noastre, viaţa noastră pământească se transformă în viaţă duhovnicească, ni se deschid cerurile și se pogoară lucrarea Duhului Sfânt peste noi, a continuat Preasfinția Sa.

Mântutitorul este un duhovnic discret, a precizat ierarhul, vorbind despre vindecarea paraliticului din Capernaum.

Mântuitorul a intrat în viaţa şi-n sufletul acestui bolnav foarte discret, cu iubire şi cu iertare. Nu l-a deconspirat, nu l-a trădat în public. A zis că i se iartă toate, pentru că ştia că îl va vindeca definitiv, trupește și sufletește, a explicat PS Iustin.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Doxologia al Catedralei Episcopale Sfânta Treime, dirijat de prof. Alina Ureche.

Comentarii Facebook


Știri recente