Duminica a 7-a după Paşti la Timişoara

În Duminica a 7-a după Paști (13 iunie 2016) numită și Duminica Sfinților Părini de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efectuat o vizită pastorală, în Parohia Jimbolia, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Părintele Mitropolit a fost întâmpinat de o mulțime de copii și credincioși, în frunte cu părintele paroh Petru Alexa și ceilalți preoți slujitori.

Ierarhul a participat la Sfânta Liturghie în cadrul căreia a rostit un cuvânt de învățătură referitor la pericopa evanghelică de la Ioan 17, 1-13. Înaltpreasfinția Sa a arătat că acest fragment scripturistic redat de Evanghelistul Ioan nu este altceva decât rugăciunea lui Hristos pentru Sine, dar și pentru întreaga făptură umană.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre aspectul anamnetic al acestei duminici, reliefând contextul istoric și religios din secolul al IV-lea, când Biserica, confruntându-se cu pericolul scindării ei datorită arianismului, și-a exprimat, prin sinaxa Sfinților Părinți, sinodalitatea, ca expresie a universalității și unității ei vizibile.

Tot în această Duminică, Părintele Mitropolit Ioan s-a aflat şi în mijlocul credincioșilor din Parohia Giarmata, pentru a sfinți noua Cruce, ce va fi așezată pe turla bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat noua biserică din cimitirul parohiei, ridicată de primăria localității în colaborare cu Parohia Giarmata. La final, părintele paroh Sorin Vasiu a mulțumit Părintelui Mitropolit Ioan atât pentru bucuria adusă credincioșilor, cât și pentru permanenta purtare de grijă.

12iuniesfintiresfaptoma5

Comentarii Facebook


Știri recente