Duminica a 7-a după Paști la Catedrala Patriarhală | PS Ieronim Sinaitul a oficiat Sfânta Liturghie

În Duminica a șaptea după Paști, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Tronos, condus de arhid. Mihail Bucă.

În cuvântul rostit în data de 28 mai 2017, Preasfinția Sa a evidențiat importanța evenimentului istoric al Sinodului I Ecumenic de la Niceea. De asemenea, ierarhul a subliniat semnificația duhovnicească a credinței creștine.

La acest sinod, spune ierarhul, s-au stabilit toate principiile de credință bazate pe Sfintele Scripturi. Noi nu mărturisim în Biserică nimic în afara Sfintelor Scripturi. Atunci au fost stabilite primele șapte articole din simbolul de credință. Celelalte articole au adăugate la anul 381 când a avut loc al doilea Sinod Ecumenic.

În cadrul cuvântului, Preasfinția Sa a spus faptul că Întâiul Sinod Ecumenic a reprezentat primul pas în alcătuirea simbolului de credință. Credința, spune Sfântul Apostol Pavel filipenilor, este un har.

Citându-l pe Sfântul Grigorie de Nazianz, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să aibă o credință lucrătoare. Atunci când vezi pe cineva că este în pericol ajuta-l. Atunci când ești sănătos întinde mâna și celui care are nevoie de ajutor, a conchis PS Ieronim Sinaitul.

A 7-a Duminică după Paști | Astăzi sunt cinstiți Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic – Basilica.ro

Biserica Ortodoxă îi cinstește astăzi, în a VII-a duminică după Sfintele Paști, pe cei 318 Sfinți Părinți care au participat la primul Sinod Ecumenic. Acesta s-a desfășurat în anul 325, în orașul Niceea, şi a fost convocat de Sfântul Împărat Constantin cel Mare. Sinodul I Ecumenic, prima adunare a episcopilor din întreaga Biserică, a rămas…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…