Duminica a 4-a din Postul Mare în Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” din Seattle, SUA

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, a oficiat Sfânta Liturghie, în Duminica a 4-a din Postul mare, numită și a Sfântului Ioan Scărarul, în Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” din Seattle, Statele Unite ale Americii, după cum a precizat Alexandru Popovici.

În această zi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae și cu purtarea de grijă a Părintelui Daniel Adrian Ene, a fost adusă în pelerinaj, spre cinstire și închinare, icoana cu un fragment din moaștele Sfântului Efrem cel Nou de la Parohia „Sfânta Treime” din Rochester, New York.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Paul Porcescu a fost instalat oficial ca preot paroh al Parohiei „Sfinții Ioachim și Ana” din Seattle. În cadrul rânduielii de instalare, Înaltpreasfinţitul Nicolae i-a înmânat Părintelui Paul Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii, explicând credincioşilor prezenți însemnătatea gesturilor şi a rânduielii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie uniţi în cadrul parohiei şi să sprijine activitatea preotului nou instalat care are nevoie de comunitate pentru a înțelege nevoile pastorale ale credincioșilor ortodocși din societatea americană.

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae a mulțumit tuturor ostenitorilor, care prin jertfa lor au reușit să strângă suma necesară pentru achiziționarea locașului de cult al parohiei.

În continuare, a urmat agapa frățească, apoi o ședință extraordinară a Consiliului parohial prezidată de către Înaltpreasfinția Sa. În cadrul ședinței au fost prezentate proiectele de viitor ale parohiei și au fost oferite îndrumări pastorale și administrative pentru bunul mers al comunității.

Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nicolae a început încă de sâmbătă, 09 aprilie 2016, zi în care ierarhul a botezat cel de-al patrulea copil al Părintelui Paul Porcescu.

În cuvântul de învăţătură rostit cu această ocazie, Ierarhul Ortodox Român al celor două Americi le-a vorbit credincioşilor despre darul Sfântului Botez, dar și despre faptul că trebuie să ne reamintim veșnic de făgăduința pe care am făcut-o fiecare în ziua încreștinării noastre, de a ne uni cu Dumnezeu și să fim adevărați ucenici ai lui Hristos în acest pământ îndepărtat de țară și de neam, pentru ca ceilalți văzând dragostea dintre noi să slăvească pe Tatăl Cel din ceruri.

În biserica Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” este adăpostită racla cu fragmente din moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, și a Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina.

Comentarii Facebook


Știri recente