Duminica a 4-a din Post. Comuniune liturgică la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

IPS Ciprian - slujire Sf Ioan Scărarul3

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit Duminică, 26 martie 2017, în Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: preotul Gheorghe Holbea, cadru didactic la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București,  ieromonahul Celestin Chirilă, de la Mănăstirea Crasna din județul Prahova, preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei Arhiepiscopale.

După citirea Sfintei Evanghelii, părintele Gheorghe Holbea a rostit un cuvânt în care a vorbit despre lupta duhovnicească a omului împotriva patimilor.

Lumea aceasta pune toate tulburările sociale pe seama crizelor. Toți suntem nemulțumiți și aruncăm vina pe ceilalți, pe crizele economice, politice și așa mai departe. Însă, nu înțelegem că, de fapt, criza cea mai mare este înlăuntrul nostru, unde Dumnezeu a așezat ceea ce nici diavolul nu poate să distrugă. Înlăuntrul ființei fiecăruia dintre noi se află chipul lui Dumnezeu, această pecete dumnezeiască, de care nimeni nu se atinge, a spus pr. Holbea.

Părintele Gheorghe Holbea a explicat că rezolvarea tuturor crizelor se află înlăuntrul nostru.

Așadar, pentru a schimba fața lumii, nu avem nevoie de revoluții sociale. Mântuitorul nu a venit să propovăduiască o revoluție socială, ci singura revoluție la care suntem chemați este cea lăuntrică. Așa cum ne arată Scara Sfântului Ioan Scărarul, mai întâi, trebuie să ne retragem din duhul lumii care înseamnă să nu mai simți cât de bolnav ești, să nu mai simți păcatul, patima din tine, dar nu părăsind lumea“, a spus părintele Holbea.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ioan Șolea, consilier eparhial la Sectorul Pastoral-Misionar, a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama Catedralei Înălțarea Domnului din Buzău.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…