Duminica a 26-a după Rusalii: PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Șimleu Silvaniei

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat duminică, 20 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului din Șimleu Silvaniei, notează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.

Din sobor a făcut parte: părintele Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, părintele Vasile Boșca, parohul bisericii,  precum și alți preoți din protopopiat.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe seama Parohiei Voivodeni, din Protopopiatul Zalău, pe diaconul Dumitru-Teodor Fiț. De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ciprian-Vasile Sabou, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Bocșița, din Protopopiatul Zalău.

La final, Preasfinția Sa a oferit diplome de apreciere membrilor Consiliului Parohial și tuturor persoanelor care s-au evidențiat în mod special pe parcursul efectuării lucrărilor la locașul de cult și la Complexul social al parohiei.

Sub coordonarea părintelui paroh Vasile Boșca, parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei.

În urmă cu un an, în imediata vecinătate a bisericii a fost inaugurat noul Centru Social Multifuncțional Filantropia, construit prin accesarea fondurilor europene. Centrul a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Astfel, se încearcă crearea unui mediu adecvat pentru activități de învățare, consiliere educațională, recreere, socializare și odihnă, oferindu-se totodată sprijin în efectuarea temelor și asimilarea tehnicilor de învățare cognitivă, precum și servicii de evaluare și consiliere socială și psihologică pentru copil și familie.

În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare și dotată cu mobilier specific pentru activităţile de pregătire şi servire a mesei calde.

Comentarii Facebook


Știri recente