Duminica a 26-a după Rusalii la Târgovişte

Înaltpreasfințitul Părinte MitropolitNifon, Arhiepiscopul Târgoviştei,a oficiat duminică, 22 noiembrie 2015, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu acest prilej a ierarhul a hirotonit preot pe diac. lect. univ. dr. Alexandru Arion, pe seama Parohiei Dărmănești I, Protoieria Târgoviște Sud. În cadrul Sfintei Liturghii elevii Seminarului TeologicSf. Ioan Gură de Aurdin Târgoviște care au primit dezlegare de la duhovnic s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului, așa cum deja a devenit o tradiție la Catedrala din Târgoviște, la finalul primei săptămâni a Postului Nașterii Domnului.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa, aprofundând înțelesurile pericopei evanghelice a zilei referitoare laPilda bogatului care i-a rodit pământul, a evidențiat rostul autentic al bogăției și datoria fiecăruia dintre noi de a ne folosi în folosul aproapelui ceea ce avem și ceea ce am primit de la Creator, căci adevărata bogăție constă în iubire, solidaritate, comuniune și dărnicie.

Comentarii Facebook


Știri recente