Duminica a 23-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală. PS Varlaam Ploieşteanul a oficiat Sfânta Liturghie

În Duminica a 23-a după Rusalii, 23 octombrie 2016, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală.

Ierarhul a rostit şi un cuvânt credincioşilor prezenţi în care le-a spus că în această luptă cu duhurile răutăţii Hristos nu ne va părăsi.

Evanghelia de astăzi ne arată lupta pe care diavolul o duce permanent împotriva noastră pentru a ne stăpâni sufletele, minţile şi a ne face împlinitori ai voii lui celei rele. Dar vedem că Mântuitorul este mereu în ajutorul celor suferinzi şi stăpâniţi împotriva voinţei lor de cel rău. Noi creştinii suntem chemaţi să luptăm cu încredere că Hristos nu ne va părăsi niciodată şi ne va ajuta prin lucrarea lui şi lucrarea Bisericii căreia i-a lăsat mijloacele în vederea purtării acestui război duhovnicesc ca să fim triumfători împotriva duhurilor răutăţii. În textul biblic de astăzi mai vedem că fiecare dintre noi care ne-am bucurat de binefaceri din partea lui Dumnezeu sau a sfinţilor săi avem datoria de a mărturisi tuturor binele pe care l-am primit de la Dumnezeu, a spus Episcopul vicar patriarhal.

La Sfânta slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente