Duminica a 22-a după Rusalii: IPS Varsanufie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat duminică, 30 octombrie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice citite la Sfânta Liturghie.

Evanghelia de astăzi ne învață cât de important este ca mintea și sufletul nostru să ți le păstrezi lângă Dumnezeu, întocmai cum și le-a păstrat acest sărac pe nume Lazăr. El nu L-a acuzat pe Dumnezeu pentru boala lui, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, ierarhul a amintit de  grija lui Dumnezeu pentru oameni și de importanța pomenirii celor trecuți la cele veșnice.

Profetul Isaia, vorbind despre înviere, spune că unii dintre oameni vor învia către viața cea veșnică, adică vor fi așezați în rai, iar alții în osânda cea veșnică. Cu toate acestea, Dumnezeu nu a lăsat pe om să rămână în deznădejde. Sunt oameni care n-au făcut bine pe acest pământ și care au murit. Dumnezeu a rânduit să fie oficiate slujbe de pomenire pentru ei și toate faptele bune care se fac în numele lor să fie socotite mângâiere pentru ei, a precizat Arhiepiscopul Râmnicului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente