Duminica a 13-a după Rusalii | IPS Ciprian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală

Numeroși credincioși au participat duminică, 3 septembrie 2017, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian în Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău.Răspunsurile la slujbă au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a lăcașului de cult, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Soborul de preoți și diaconi a fost format din slujitori ai catedralei: părintele Ioan Șolea, Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios, părintele Marian Gegea, Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, părintele Sorin-Leonard Dinu și părintele Ionuț Constantin.

În omilia rostită cu acest prilej, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a precizat că via din parabolă este Biserica lui Hristos, având ca centru spiritual Sfânta Liturghie, iar turnul de pază este reprezentat de ierarhia bisericească: episcopi, preoți și diaconi.

Ei sunt, prin excelență, autoritatea spirituală și canonică rânduită de Părintele ceresc să vegheze și să privegheze pe cei aflați în păstorire. Cei ce constituie via lui Dumnezeu, respectiv dreptcredincioșii creștini, să rodească întru răbdare, sub îndrumarea lor duhovnicească, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Totodată chiriarhul locului a mai evidențiat că  fiecare dintre cei ce constituie parte a viei are datoria să lucreze în duh evanghelic și să dobândească roadele pe care le vrea Dumnezeu de la noi. Acestea nu sunt altceva decât darurile Duhului Sfânt, pe care le putem dobândi, numai dacă trăim o viață curată, smerită, în rugăciune și dragoste frățească unii cu alții.

La final, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să se străduiască să fie lucrători buni în Biserica lui Hristos, cât mai uniți și solidari cu cei aflați în suferință și necazuri.

Comentarii Facebook


Știri recente