Duminica a 11-a după Rusalii la Biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni din Craiova. IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie

Credincioși din cartierul craiovean Pelendava au participat duminică, 20 august 2017, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni. Slujba a fost săvârșită de Mitropolitul Olteniei.

Din sobor au făcut parte părintele protopop Grigore Vulcănescu, Protoieria Craiova Sud, și părintele paroh Cosmin Dorobăț.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a explicat semnificația duhovnicească a textului evanghelic citit la Sfânta Liturghie, a precizat părintele Gheorghe Cioiu.

Astăzi am ascultat o parabolă rostită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos referitoare la iertare și la recunostință. În primul rând, Mântuitorul a vrut să arate tuturor felul în care trebuie să ne comportăm față de frații și surorile noastre care ne greșesc și felul în care ei să se comporte față de noi, cei care greșim întotdeauna și avem datorii unii față de alții, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, părintele mitropolit a subliniat că toate câte avem în această viață sunt daruri primite de la Dumnezeu.

Noi am primit de la Dumnezeu tot ceea ce este în viața noastră: existența noastră, sănătatea noastră, bucuria noastră, zilele aceastea pe care Dumnezeu ni le-a dat. Toate acestea la un loc formează o adevărată comoară pe care Dumnezeu o investit-o în noi, ne-a aratat-o întotdeauna și ne-o dovedește cu prisosință în toate circumstanțele vieții noastre, a spus IPS Irineu.

În încheierea omiliei, Mitropolitul Olteniei a evidențiat că Preasfânta Treime este iubire, iar această iubire se împărtășește lumii, ca lumea să poată să se întoarcă către Dumnezeu cu iubire.


Prezența Înaltpreasfinției Sale la slujba oficată în duminica a 11-a după Rusalii vine în prelungirea unei tradiții mai vechi de a vizita această parohie în duminica imediat următoare Praznicului Sfinților Brâncoveni (16 august).

Comentarii Facebook


Știri recente