Duminca Orotodoxiei în Biserica Sfântul Dionisie Areopagitul

Duminică, 8 martie 2009, prima Duminică din Postul Mare, Biserica Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Sfintelor Icoane, care a avut drept urmare triumful Ortodoxiei.

Această sărbătoare a fost consacrată în anul 843 de împărăteasa Teodora, de fiul ei, Mihail al III-lea, și de Patriarhul Constantinopolului, Metodie Mărturisitorul.

În cadrul adunărilor religioase care au avut loc în țară închinate acestei sărbatori de către Sfântul Sinod al Bisericii Elene, în Duminica Ortodoxiei, 8 martie a.c., la biserica Sfântului Dionisie Areopagitul, s-a ofociat Sfânta Liturghie de către un sobor de arhierei în frunte cu Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, Ieronim al II-lea.

De asemenea, au luat parte și ierarhi ai altor Biserici Ortodoxe. În timpul Sfintei Liturghii, au fost prezenți și Președintele Republicii Democrate Elene, Dl. Karolos Papoulias, membri ai Parlamentului grecesc, ambasadori ai țărilor ortodoxe la Atena și alți invitați de onoare.

În după-amiaza aceleași zile, Președintele Republicii Democrate Elene a oferit un dineu oficial la Palatul Prezidențial, în cinstea Preafericirii Sale Arhiepiscopul Ieronim și a Preasfințiților Mitropoliți, membri ai Sfântului Sinod.

Luni, 9 Martie 2009, ora 20:30, Ambasadorul Rusiei la Atena oferă, cu ocazia sărbătorii Ortodoxiei, o cină în onoarea Arhiepiscopului Ieronim și a Mitropoliților Sinodali.

De luni, 9 martie până mercuri, 11 martie 2009, Sfântul Sinod al Bisericii Greciei se va întruni pentru a dezbate ordinea de zi.

Sursa: romfea.gr

Comentarii Facebook


Știri recente