Duhovnicul Mănăstirii Robaia a fost condus pe ultimul drum

Părintele arhimandrit Vichentie Punguță, duhovnicul Mănăstirii Robaia, a fost înmormântat duminică în cimitirul istoricului aşezământ monahal.

Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului, în prezenţa obştii monahale şi a credincioşilor veniţi să-i aducă un ultim omagiu.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat principalele trăsături morale și duhovnicești ale arhimandritului Vichentie Punguță.

Părintele Vichentie s-a născut în data de 7 noiembrie 1953 în localitatea Bicaz din județul Neamț.

A intrat în viața monahală în anul 1975 la mănăstirea Frăsinei. După ce a urmat cursurile Seminarului Teologic din Craiova, a absolvit Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu.

În anul 1986 este transferat la mănăstirea Curtea de Argeș, iar după trei ani a fost numit stareț al mănăstirii Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

Din anul 2002, pentru o perioadă de cinci ani a plecat în Statele Unite ale Americii, slujind doi ani în cadrul Misiunii Ortodoxe din Sacramento în California și încă trei ani la o mănăstire ortodoxă din apropierea orașului New York.

Se întoarce în țară în anul 2007, primind atunci ascultarea de duhovnic la mănăstirea argeșeană Robaia unde a rămas încă 13 ani.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente