Drumul Domnului Hristos este un drum al Crucii, dar ajunge în Cer, a spus IPS Andrei la resfinţirea bisericii din Berchieşu

IPS Andrei - Bercheşiu (2)

Cuvintele au fost rostite de Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului în această duminică la resfinţirea bisericii parohiei Berchieșu, informează Radio Renaşterea. Ierarhul a explicat că omul are multe încercări în lumea aceasta, însă asumarea lor ne ajută să dobândim mântuirea.

Chiriarhul locului a vorbit despre provenienţa principalelor ispite pământeşti şi a evidenţiat faptul că Hristos ne îndeamnă să le asumăm pentru a-I urma Lui.

Necazurile, încercările, suferinţele vin din multe părţi. O parte din încercări vin de la lumea în care trăim noi, alte necazuri vin de la firea noastră, de la trupul nostru slab care este încercat de boli, iar o a treia parte a încercărilor noastre vin de la diavol. Aceasta fiind realitatea, având multe încercări, Hristos ne învaţă că trebui să ni le asumăm.

IPS Andrei a sfinţit duminică, 17 septembrie 2017, biserica parohiei Berchieșu, Turda. Locaşul de cult cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, a fost construit între anii 1990 – 2008.

Ierarhul a fost întâmpinat de dimineață de credincioșii parohiei și de soborul de preoți, condus de părintele protopop de Turda, Daniel Crișan, după care a fost oficiată slujba de târnosire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie săvârșită pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

La finalul Liturghiei părintele paroh Florin Negru a fost ridicat la rangul de iconom, iar mai multe persoane printre care autorități locale au primit diplome de aleasă cinstire, în semn de apreciere pentru sprijinul oferit bisericii.

La slujbă a luat parte și o delegație a Bisericii Ortodoxe din Kenia, care se află zilele acestea la Cluj, într-un schimb de experiență, la invitația Centrului „Sf. Dimitrie Basarabov”, specializat pe informare și consiliere în adicții din cadrul Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente