Drobeta-Turnu Severin | Proiect interdisciplinar pentru copii ce vizează redescoperirea domnitorului Vladislav I Vlaicu

Proiectul interdisciplinar pentru copii Vladislav I Vlaicu, domnitorul Ţării Româneşti. Redescoperirea unei personalităţi se desfășoară în perioada 28 octombrie – 16 noiembrie 2017 în Drobeta-Turnu Severin.

Proiectul se desfășoară cu prilejul împlinirii a 640 ani de la moartea domnitorului și este organizat de Asociaţia Corabia cu Arhitectură în parteneriat cu Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Sâmbătă, 28 octombrie, când a fost cinstit Sfântul Ierarh Iachint, primul mitropolit al Țării Românești, la sediul Episcopiei a fost lansat un concurs pentru copii și a avut loc o conferință de prezentare în Sala Mitropolit Nestor Vornicescu a Episcopiei.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, proiectul educativ va cuprinde următoarele manifestări:

Duminică, 12 noiembrie, ora 16:00 – Victoria de la Posada 1330 – Proiecţie gratuită de film pentru copii, Misterul  lui  Herodot, regia: Geta Doina Tarnavschi (1976), manifestare realizată cu sprijinul Centrului  Naţional al Cinematografiei (Sala Mitropolit Nestor Vornicescu, Episcopia Severinului şi Strehaiei).

Marți, 14 noiembrie Sfântul Grigore Palama, trăitor în vremea primilor Basarabi – Predarea lucrărilor realizate de copii până la ora 16:00, la sediul administrativ al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Joi, 16 noiembrie, ora 12:00 – Pomenirea domnitorilor Nicolae Alexandru  Basarab şi Vladislav I Vlaicu la Mănăstirea Vodiţa, cea mai veche mănăstire românească, ctitorită în vremea acestora.

Tot joi, de la ora 16:00 va avea loc Festivitatea de premiere în Sala Mitropolit Nestor Vornicescu, a Episcopiei.

Foto credit: famouswhy.ro

Comentarii Facebook


Știri recente