Drobeta-Turnu-Severin: ierarhi, profesori și cercetători pun în lumină istoria, cultura și spiritualitatea Mehedințiului

Intitulat „Mehedinți – Istorie, Cultură și Spiritualitate”, simpozionul internațional care se desfășoară timp de trei zile la Drobeta-Turnu-Severin reunește șapte ierarhi români, zeci de profesori universitari și cercetători, oameni de cultură din țară și din străinătate.

Lucrările simpozionului vor debuta luni, 27 mai 2019, ora 16:00, la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta-Turn-Severin.

Potrivit programului transmis de organizatori, la prima sesiune de comunicări vor lua cuvântul Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei, Ignatie al Hușilor, Siluan al Ungariei, Lucian al Caransebeșului, Gurie al Devei și Hunedoarei, Macarie al Europei de Nord și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crișanul.

Simpozionul se află la a 12-a ediție și este organizat sub egida Facultăţii de Teologie din Craiova, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, sub coordonarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Vezi programul integral și temele prezentărilor pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: RADOR

Comentarii Facebook


Știri recente