Dreptul copilului de a se naște este din ce în ce mai contestat, semnalează Mitropolitul Moldovei și Bucovinei (VIDEO)

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe credincioși să apere dreptul copilului de a se naște, drept din ce în ce mai mult contestat, „pe de o parte, prin măsuri legislative, administrative, uneori chiar medicale, iar pe de altă parte, prin promovarea unei culturi centrată nu pe viață, ci pe moarte”.

Mesajul integral transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan în contextul Marșului pentru Viață care va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019:


„Unul din adevărurile fundamentale ale lumii este cel legat de dreptul fiecărui copil de a se naște. Acest drept este mărturisit de Dumnezeu, de Biserică și de legea firii.

În același timp, dreptul copilului de a se naște este din ce în ce mai mult contestat. Pe de o parte, prin măsuri legislative, administrative, uneori chiar medicale, iar pe de altă parte, prin promovarea unei culturi centrată nu pe viață, ci pe moarte.

Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de a se naște. O poate face prin nașterea de copii în propria sa familie sau prin mărturisirea acestui drept față de alți oameni.

În ziua de 23 martie anul acesta, cu două zile înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, are loc în Iași și au loc în alte localități din Moldova și din întreaga țară procesiuni închinate dreptului copilului de a fi născut, de a trăi în această lume, de a se bucura de viață, drept pe care noi, cu mila Domnului, cei care suntem în viață l-am avut.

Și ce dar mai prețios considerăm în viața noastră decât darul vieții?

Participarea la această procesiune este semn că facem voia lui Dumnezeu, pe de o parte, iar pe de altă parte, că nașterea fiecărui copil este o binecuvântare pentru familie, pentru Biserică, pentru țară, pentru lume.

Dumnezeu să ne ajute să îndeplinim întru toate voia lui!”


Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente