Dreptatea lui Dumnezeu înseamnă dragoste totală, împinsă până la extrem, spune Episcopul Oradiei

Reflectând asupra textului evanghelic din Duminica a treia după Rusalii, Episcopul Oradiei le-a explicat credincioșilor din satul Voivozi, comuna Șimian, că „dreptatea lui Dumnezeu înseamnă dragoste totală, împinsă până la extrem”:

„Care este dreptatea lui Dumnezeu? Anume că Tatăl Cel din ceruri L-a trimis în lume pe Fiul Său, Cuvântul Veșnic al Tatălui, ca să Se facă Om, în toate asemenea nouă, afară de păcat și să moară El pentru păcatele noastre. Așadar, dreptatea lui Dumnezeu înseamnă dragoste totală, împinsă până la extrem”.

Chiriarhul a spus că în Predica de pe munte din care face parte textul evanghelic duminical (Matei 6: 22-33) sunt sintetizate „toate cele pe care Mântuitorul Iisus Hristos le-a spus și le-a învățat”.

„Cei care L-au ascultat au rămas îngândurați. Unii au rămas împreună cu El, iar alții, plini de grijile lumești, s-au întors la cele ale lumii. Nouă, celor de astăzi, la fel ca și generațiilor de creștini dinainte de noi, ne răsună acum cuvântul lui Dumnezeu, punându-ne înainte lucrurile esențiale pentru viața noastră”, a spus Episcopul Sofronie.

„Nu cu ce ne îmbrăcăm, nu ce mâncăm sau ce bem, pentru că de acestea știe Dumnezeu că avem trebuință. Ci, dacă vrem să moștenim viața cea veșnică, trebuie să căutăm Împărăția cerurilor și dreptatea lui Dumnezeu. Acestea le împlinește creștinul, pe acestea trebuie să le caute creștinul în viața sa, ca să dobândească cerul”, a adăugat ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Oradiei a hirotonit preot pe diaconul Alexandru Dănuț Bara – preot misionar pe seama bisericii „Sfântul Teodor Tiron” din Parohia Rieni.

Noul hirotonit a primit și hirotesia întru duhovnic. Totodată, Preasfințitul Părinte Sofronie a hirotesit iconom pe Pr. paroh Bogdan Ionuț Feher.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente