Drapelul Naţional al României sfințit la Oradea

La Oradea, Ziua Drapelului Național, 26 iunie 2017, a fost sărbătorită la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, biserica cu lună din Oradea și la Primăria Oradea. Ceremonia fiind organizată de comandamentul Garnizoanei Oradea, ne-a transmis Pr. Cristian Rus.

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a drapelului tricolor pe soleea catedralei, de față fiind și numeroase oficialități civile și militare, dar și credincioși din municipiul Oradea.

Apoi, s-a format o procesiune de la vechea catedrală până în fața Primăriei Oradea unde au rostit alocuțiuni referitoare la Ziua Drapelului Național Domnul Iulius Dolorean, subprefect al județului Bihor și Doamna Conf. Univ. Dr. Alina Stoica din cadrul Universității din Oradea.

A urmat binecuvântarea drapelului național și sărutarea acestuia de ierarh și oficialitățile prezente. Fanfara militară a intonat Imnul național al României, iar Tricolorul României a fost înălțat pe catarg. Festivitatea s-a încheiat cu interpretarea unor piese instrumentale de muzica militară.

Comentarii Facebook


Știri recente