Dragostea față de aproapele ne conferă calitatea de discipoli ai Mântuitorului – Arhiepiscopul Irineu

„Dragostea față de aproapele ne conferă calitatea de discipoli ai Mântuitorului nostru Care ne poruncește: «Să vă iubiți unul pe altul, așa cum v-am iubit Eu pe voi»”, a spus luni Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei.

Înaltpreasfinţia Sa a vizita Centrul de zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj, așezământ din rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, unde le-a oferit tinerilor daruri.

Tot cu această ocazie, ierarhul le-a oferit angajaţilor acestui centru mai multe sfaturi duhovniceşti prin care a subliniat importanța slujirii aproapelui și a celor aflați în nevoi, informează Eparhia Alba Iuliei.

„Cei ce slujesc aici sunt prelungiri vizibile ale Domnului, sunt mâinile Sale întinse spre aceste ființe gingașe care au nevoie de ocrotire și de ajutor. Biserica noastră dreptmăritoare, fiind extensiunea socială a lui Hristos Cel bun și de oameni iubitor, este angajată în lucrarea filantropică”, a spus Părintele Arhiepiscop.

Centrul de zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012, fiind primul de acest tip din Patriarhia Română.

Așezământul vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între zero și trei ani.

Foto Credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…