Dr. Irinel Popescu: Medicii tratează bolnavul, nu îl şi vindecă. De la tratament la vindecare e o etapă extrem de importantă | VIDEO

„Medicii tratează bolnavul, dar asta nu înseamnă că îl şi vindecă”, a afirmat marţi doctorul Irinel Popescu în cadrul unei conferinţe susţinute la Parohia „Sfântul Dumitru” – Colentina din Capitală.

„De la tratament până la vindecare este o etapă extrem de importantă în care dintotdeauna se spune, de către medici chiar, că intervine divinitatea. Ambroise Paré, părintele chirurgiei moderne, spunea: eu l-am operat, Dumnezeu l-a vindecat”.

„Această etapă intermediară implică, în primul rând, vindecarea sufletească şi după aceea este urmată de vindecarea trupească”, a subliniat renumitul chirurg.

Conferinţa a fost intitulată „Puterea rugăciunii personale în contextul suferinței aproapelui” şi a fost organizată de membrii Departamentului de Tineret al parohiei bucureştene.

Dr. Irinel Popescu a explicat că „rolul rugăciunii în procesul de vindecare este foarte mare, iar rugăciunea poate fi a pacientului, familiei pacientului sau a prietenilor pacientului”.

Academicianul profesor doctor Irinel Popescu este medic primar Chirurgie Generală şi coordonatorul Centrului de Excelență în Medicină Translațională din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Al doilea invitat la eveniment a fost Părintele Horia Nicolae Prioteasa, preot de caritate la Institutul Clinic Fundeni.

El le-a vorbit participanţilor despre cum este percepută, din punct de vedere teologic și al aspectului practic al preotului de caritate, rugăciunea personală atunci când este raportată la suferința aproapelui.

În a doua parte a conferinței a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Evenimentul a fost cuprins în activităţile organizate de parohie în Anul omagial 2022 în Patriarhia Română.

Întâlnirea poate fi urmărită VIDEO.

Foto credit: Biserica Sf. Dumitru – Colentina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente