Două zile de activități pentru copii în Parohia Giurgești

Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Pașcani, sub îndrumarea părintelui Dumitru Rusu, a organizat în Parohia Giurgești din Protopopiatul Pașcani Tabăra din pridvorul satului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În perioada 30-31 august, Parohia Giurgești, Protopopiatul Pașcani, județul Iași, a găzduit Tabăra din pridvorul satului. Programul s-a desfășurat în curtea bisericii, obiectivul taberei fiind dezvoltarea aptitudinilor tinerilor participanți. Ei au avut în mijlocul lor moderatori care i-au învățat cum să facă cruciulițe sau origami, cum să înceapă portretul unei persoane, dar și ce înseamnă spiritul de echipă. Copiii au fost supuși la diferite teste pentru a intra în dialog și comunicare cu ceilalți din jurul lor. A avut loc și un moment de dialog duhovnicesc, pornindu-se de la întrebarea „Cine sunt eu?”, aducându-se în discuție viața și martiriul Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi.

„Au fost două zile în care curtea bisericii parohiale s-a transformat într-o lume minunată a copiilor. Ei au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos, au învățat cum să facă cruciulițe, cum să-și dezvolte imaginația făcând diferite obiecte din hârtie, s-au jucat și au lucrat în echipă. Le mulțumesc enoriașilor care au înțeles cât de mult înseamnă pentru copii să participe la asemenea programe educaționale, dar și oamenilor care le-au asigurat copiilor cele trei mese de peste zi”, a spus părintele paroh Dumitru Rusu.

Totul s-a încheiat cu un program artistic lângă un foc de tabără, la care au participat și credincioșii din sat. La final, s-a cântat Troparul Ortodoxiei și „Cuvine-se cu adevărat” ca semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu și sfinților Săi.

Comentarii Facebook


Știri recente