Două spitale clujene cumpără echipament de 7 milioane € din fonduri europene

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj au câștigat, cu sprijinul Consiliului Județean, proiecte europene în valoare de peste 7,2 milioane de euro, din care vor achiziționa aparatură, inclusiv pentru depistarea virusului SARS-Cov-2, echipamente medicale de protecție și consumabile.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, din subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut 3,8 milioane de euro, iar Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, din subordinea Ministerului Sănătății, a obținut 3,4 milioane euro.

„Acționăm continuu pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale clujene, pentru a face față cu succes acestei provocări sanitare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, care și-a declarat satisfacția pentru că instituția pe care o conduce a putut oferi spitalelor consultanță pentru atragerea de fonduri.

Finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, proiectele vizează creșterea capacității instituțiilor medicale de a gestiona criza sanitară COVID-19. O parte din dotări au ajuns deja la cele două spitale.

Foto credit: Facebook / Consiliul Județean Cluj


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente