Două noi parohii în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Luni, 21 iunie 2010, a avut loc întrunirea Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. În cadrul ședinței, prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi, s-a prezentat contextul pastoral-misionar din Europa de Nord și necesitatea de a înființa două noi parohii în orașele Roskilde, Danemarca și Ã…lesund, Norvegia, informează episcopiascandinavia.se.

Prin decizia episcopală nr. 139 s-a înființat Parohia Ortodoxă Română Sfinții Români în orașul Roskilde din Danemarca, care îl are ca preot paroh pe Părintele Mihai Marius Hornicar , iar prin decizia episcopală nr. 140 s-a înființat Parohia Ortodoxă Română Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel în orașul Ã…lesund din Norvegia, care îl are ca preot paroh pe Părintele Marius Alin Țeican.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a subliniat faptul că „întrunirile Permanenței Consiliului Eparhial sunt momente de manifestare a comuniunii și coresponsabilității în slujirea pastorală și administrativă a eparhiei și au fost prezentate principalele aspecte ale misiunii din episcopie, ținând seama de specificul slujirii în această parte a Europei și de prioritățile stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române’, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente