Două noi centre inaugurate la Fundația Episcop Melchisedec

La Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc luni, 30 iunie, inaugurarea Centrului Medical de Permanență „Cozma și Damian” și a Centrului de Logopedie „Zâmbetul sunetului” Moise și Aaron, informează epr.ro

La eveniment au participat PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, președintele Fundației „Episcop Melchisedec”, doamna doctor Daniela Marcoci, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică, jurist Radu Firăstrău, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, consilieri și inspectori ai Centrului eparhial, precum și cadrele medicale ce vor activa în centrul de permanență medicală.

La Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc luni, 30 iunie, inaugurarea Centrului Medical de Permanență „Cozma și Damian” și a Centrului de Logopedie „Zâmbetul sunetului” Moise și Aaron. La eveniment au participat PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, președintele Fundației „Episcop Melchisedec”, doamna doctor Daniela Marcoci, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică, jurist Radu Firăstrău, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, consilieri și inspectori ai Centrului eparhial, precum și cadrele medicale ce vor activa în centrul de permanență medicală.

„Cu binecuvântarea, inițiativa și susținerea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, începem o activitate nouă pentru Biserica Ortodoxă Română. Deși preoții sunt îmbrăcați în negru și cadrele medicale în alb, nu există o antiteză în activitatea noastră, cu toții slujim aceeași neprețuită ființă a Universului – omul. În ultima perioadă, omul aleargă foarte mult, își șubrezește sănătatea, atât cea fizică, cât și cea psihică. Biserica, dar și medicina, se ocupă de reechilibrarea ființei umane. De aceea, trebuie să fim pregătiți să răspundem nevoilor și cerințelor oamenilor. Vrem să ne conjugăm eforturile pentru ca ambele instituții să facă ceva în plus pentru ei. În cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” se desfășoară șase servicii sociale acreditate. La acestea am vrut să adăugăm și un centru medical de permanență, precum și un cabinet de logopedie”, a spus preotul Ioan Gherasimescu, în deschiderea evenimentului.

Doctor Daniela Marcoci a vorbit celor prezenți despre importanța înființării unui astfel de centru. „Pentru mine, acest Centru Medical de Permanență reprezintă un cadou. De obicei, noi eram obișnuiți ca demersurile pentru deschiderea unor astfel de centre să fie făcute de consiliile locale, în parteneriat cu Casa de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică. Este foarte important când cineva conștientizează necesitatea acestui tip de centru. Istoria spune că lumea medicală și clerul au muncit împreună pentru a aduce binele atât în sufletul, cât și în corpul omului. Este o bucurie, vă mulțumim dumneavoastră pentru ce faceți și colegilor mei pentru că au găsit puterea, disponibilitatea și dorința de a veni în sprijinul omului de rând. Trecem printr-o perioadă grea, în care serviciile medicale încearcă să fie competente și de bună calitate. Din partea noastră veți avea toată susținerea, ori de câte ori va fi nevoie, pentru îndrumare”, a declarat doctor Daniela Marcoci, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Radu Firăstrău a felicitat, la rându-i, inițiativa Fundației „Episcop Melchisedec”. „Noi nu am putut decât să constatăm existența acestui Centru Medical de Permanență și să verificăm dacă toate condițiile sunt îndeplinite. Vă asigur de tot sprijinul nostru”, a spus președintele-director al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț.

PS Părinte Ioachim Băcăuanul a ținut, în finalul întâlnirii, un cuvânt de învățătură. „Cele două instituții ce sunt reprezentative pentru societate e necesar să vină în ajutorul omului, redându-i sănătatea trupească și sufletească. Și medicii și preoții trebuie să devenim mâinile prelungite ale lui Dumnezeu în activitatea filantropică și taumaturgică de pe pământ. Biserica are un rol primordial în această lume conducând pe credincioși către transcendentul divin. Ea trebuie să meargă, în același timp, în pas cu societatea. Din acest motiv, Biserica s-a implicat și în activitățile social-caritabile. Acest Centru Medical de Permanență vine ca o necesitate stringentă, pentru că Biserica trebuie să fie într-o stare de veghe, noapte și zi, în sprijinul celor care au nevoie de ajutorul ei”, a spus ierarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente