Două milioane de lei, sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului în lupta împotriva noului coronavirus

Încă de la instaurarea stării de urgență din cauza noului coronavirus, Arhiepiscopia Sibiului a oferit suport material și financiar persoanelor afectate de epidemie.

Suma totală a ajutoarelor oferite până în prezent persoanelor vârstnice, vulnerabile social, familiilor cu mulți copii, bolnavilor și persoanelor cu dizabilități s-a ridicat la peste două milioane lei.

În activitățile care vor continua și în perioada următoare sunt implicați voluntari, sponsori, dar și instituții, a spus Părintele Adrian Roman de la Sectorul social al Eparhiei.

„Arhiepiscopia Sibiului, prin implicarea protopopiatelor și parohiilor, continuă acțiunile umanitare prin care se acordă sprijin material și financiar, plăți de facturi, alimente de strictă necesitate, transport, servicii medicale, ajutor pentru unitățile medicale prin oferirea de medicamente și aparatură medicală, astfel încât Arhiepiscopia Sibiului a cheltuit din fondurile proprii și din ajutorul oferit de mulți sponsori implicați în parteneriatul cu Departamentul de asistență socială, protopopiatele, asociațiile și parohii, peste două milioane de lei”.

„Sute de voluntari sunt în fiecare săptămână, de două ori sau atunci când este nevoie și prin platformele care au fost create și la nivel național, prin Federația Filantropia, sau la nivel de parohii, pentru a sprijini cazurile care sunt urgente și mai ales pentru cei care sunt în vârstă sau izolați”.

„Continuăm aceste acțiuni care ne creează și o bucurie și o întâlnire cu cei care cu adevărat au nevoie de noi”, a precizat Părintele Adrian Roman.

Joi, 14 mai, peste 20 de persoane au primit pachete cu alimente, legume, pâine, cozonac și alte produse. Pachetele au fost împărțite de inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente