Două Mănăstiri din Vaslui au oferit locuri de cazare refugiaților ucraineni

Episcopia Hușilor, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Huși, a pus la dispoziție mai multe locuri de cazare pentru refugiații ucraineni care intră în România prin Vama Albița. Astfel, luni, 28 februarie, au fost cazate 16 persoane rămase fără adăpost în urma războiului din țara vecină, la Mănăstirile „Schimbarea la Față” și „Moreni”.

De asemenea, voluntarii Asociației Filantropia Ortodoxă Huși au organizat o acțiune social filantropică prin care au împărțit pachete cu alimente și produse de strictă necesitate refugiaților aflați aseară în Vama Albița.

„Am fost aseară în Vama Albița, alături de colegii de la Centrul Eparhial și de angajații și voluntarii Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, cu pachete de alimente și obiecte de strictă necesitate pe care le-am împărțit refugiaților ce tranzitează punctul vamal”, a transmis Pr. Consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

„De asemenea, Episcopia Hușilor pune la dispoziție o Ambulanță cu asistent medical pentru cazurile care ar necesita un astfel de serviciu”, a mai precizat Pr. Consilier eparhial.

În momentul de față, voluntarii Asociației Filantropia Huși se află în Vama Albița împărțind pături, cartele telefonice, precum și mâncare, ceai cald, cafea și apă.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente