Două lăcașuri de cult de la Curtea Domnească din Târgoviște sunt în proces de restaurare. Stadiul lucrărilor

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a vizitat și evaluat marți stadiul șantierului de restaurare al Bisericilor „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfânta Vineri”, situate în Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Începute aproape acum doi ani, lucrările de restaurare efectuate în situl istoric din Târgoviște includ proiecte de restaurare, reabilitare și consolidare ale celor două lăcașuri de cult, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” şi Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” și a ruinelor Paraclisului Domnesc din cadrul complexului.

În prezent, la Biserica Domnească Mare „Adormirea Maicii Domnului” se efectuează lucrări de restaurare a picturii din pridvor și a catapetesmei.

De asemenea, au fost restaurate zidurile și pavilionul Paraclisului Domnesc, de lângă Turnul Chindiei, și a fost reconstruită turla Bisericii „Sfânta Vineri”.

„Urmează ca, la Biserica „Sfânta Vineri”, lucrările de restaurare a picturii interioare să se realizeze în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, iar pictura interioară de la Biserica Mare Domnească, de o deosebită valoare patrimonială, să fie restaurată în cadrul unui proiect ulterior”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente