Două familii din Parohia Murani au primit ajutor duhovnicesc și material din partea IPS Ioan

În prima zi a lunii iulie IPS Ioan al Banatului a botezat trei copii în Parohia Murani din Protopopiatul Timișoara II. Această familie a fost ajutată încă de anul trecut, când  Părintele Mitropolit a construit o casă pentru familia Chie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

După încreștinarea celor trei micuți, Chiriarhul alături de ceilalți preoți slujitori și de nașii copiilor botezați, a venit în noua casă, unde le-a oferit tuturor membrilor familiei îmbrăcăminte și alimente. Această familie cu 9 copii, deși se zbate în nevoi materiale, își crește copiii în credința de Dumnezeu și se îngrijește să fie nelipsiți de la școală.

Pentru a asigura și pe viitor îngrijirea copiilor, Părintele Mitropolit a oferit un ajutor financiar familiei Chie la magazinul din sat, pentru a asigura alimentele de bază întregii familii.

În satul Murani există peste 100 de copii, care sunt în grija mai multor familii de asistenți maternali, și care au fost încreștinați în biserica satului prin grija părintelui paroh care a identificat familiile ce se află în sărăcie și în situații materiale deosebite.

De asemenea, a mai fost identificată încă o familie nevoiașă, familia Almași, ce are cinci copii și care locuiesc într-o casă degradată, neavând nici măcar curent electric, de mai mulți ani.

Părintele Mitropolit Ioan a oferit și acestei familii articole de îmbrăcăminte și alimente de primă necesitate, un ajutor financiar pentru a asigura și pe mai departe hrana cea de toate zilele și a afirmat: ne vom îngriji să  introducem curentul electric și în această casă în care s-au născut acești copii, ce au deschis ochii în întuneric.

Casa de la Murani face parte dintr-un proiect social-filantropic mai amplu ce se derulează în Arhiepiscopia Timișoarei prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Ioan care dorește să asigure un acoperiș deasupra capului familiilor sărace cu mai mulți copii. Până în prezent s-au construit 8 case în mai multe parohii din Arhiepiscopia Timișoarei și alte două sunt în curs de finalizare până la sfârșitul anului.

Comentarii Facebook


Știri recente