„Donează sânge, salvează o viaţă”. Peste 200 de litri de sânge au fost recoltaţi de la jandarmi

La ultima ediţie a campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă” au fost recoltaţi peste 200 de litri de sânge.

Acţiunea desfăşurată sub egida Patriarhiei Române a avut loc în Săptămâna Mare, în parteneriat cu Jandarmeria Română şi Centrele de Transfuzie Sanguină teritoriale.

Sesiunea amintită s-a desfăşurat în mai multe unităţi teritoriale din ţară, printre care Maramureş, Braşov, Gorj, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Constanţa, Prahova, Suceava, Argeş, Cluj, Mehedinţi şi Bucureşti, având drept donatori peste 500 de jandarmi.

În Capitală, împreună cu cei 120 de donatori de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au fost prezenți și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, implicaţi în campanie. Ei au sprijinit acțiunea oferind donatorilor produse alimentare, ceai, apă și cafea, dar au donat şi sânge.

Cpt. Ana Maria Burchi, ofițer în cadrul Centrului de Informare Publică – Jandarmeria Română, a apreciat buna colaborare dintre cele două instituţii, Jandarmeria Română şi Biserica, şi a identificat scopul lor comun.

„Jandarmeria Română continuă să fie parte a campaniei inițiată de Patriarhia Română, Donează sânge, salvează o viaţă!. Aceasta dovedește o colaborare excelentă cu Patriarhia Română de-a lungul timpului și ne bucurăm foarte tare de lucrul acesta”.

„Jandarmeria Română este o instituție deschisă față de nevoile oamenilor, așa cum și Biserica s-a dovedit a fi, pentru că până la urmă avem un scop comun, binele oamenilor și asta ne interesează în primul rând”.

„Am ales săptămâna aceasta pentru activitatea de donare de sânge, pentru că, până la urmă, este o activitate salvatoare, deoarece ne aflăm în Săptămâna Mare și poate că această perioadă este cea în care jertfa față de aproapele ar trebui să fie principala preocupare a tuturor. Să ne îngrijim de nevoile semenilor noștri. Până la urmă cred că asta este și definiția fericirii, binele care poți să-l faci celui de lângă tine”.

La rândul său, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

„Sistemul medical este sprijinit de foarte mult timp de Patriarhia Română printr-o campanie națională de donare de sânge, în cadrul căreia, până în momentul de față 35.000 de persoane au donat sânge”.

El a mai precizat că în ultimii anii, Patriarhia Română, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, a dotat centrelor de transfuzie sanguină din București, Ploiești, Constanța și Cluj, aparatură medicală în valoare de peste 120.000 euro.

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, peste 19.000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente