Donează sânge! Salvează o viață!

La Centrul de îngrijiri paliative ”Sfântul Nectarie” din București a fost organizată astăzi, 29 ianuarie 2015, o acțiune de donare de sânge. Aceasta a făcut parte din programul ”Tinerii – solidari în fața suferinței” derulat de Arhiepiscopia Bucureștilor și a fost organizată de Liga Tineretului Creştin Ortodox – Filiala Sector 2 Bucureşti, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti.

„Acţiunea aceasta se desfăşoară la nivelul tinerilor deocamdată. Este vorba de Liga Tineretului Creştin Ortodox care abia s-a constituit la nivelul protopopiatului Sectorului 2 al Capitalei şi a cărei primă acţiune a avut rezonanţă. O sută de tineri din cei aproximativ 200 care s-au înscris în ligă s-au angajat să doneze sânge. Vrem ca această campanie să aibă continuitate”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Ioan Popescu, Protopop al Protoieriei Sector 2 Capitală.

Au donat peste 100 de persoane din Sectorul 2 al Capitalei şi au ajutat la buna desfășurare a acțiunii voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și de la Crucea Roșie.

Dacă vrem să donăm sânge sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmăm. Acţiunea umanitară face parte din campania Patriarhiei Române derulată la nivel naţional cu sprijinul Ministerului Sănătăţii și se va desfășura în viitorul apropiat și în celelalte protopopiate ale Capitalei.

Comentarii Facebook


Știri recente