„Donează sânge, salvează o viaţă!”. 1000 de jandarmi fac acest gest și te invită și pe tine

Patriarhia Română și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române organizează în zilele de 7 și 8 octombrie 2021 o nouă acțiune de donare de sânge la nivel național. 

1000 de jandarmi din toată țara vor dona sânge. Numai în Bucureşti, la Sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, sunt aşteptate 110 cadre din componenţa Inspectoratului General, a Direcției Generale a Jandarmeriei Române și a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române pentru a se implica în campania Bisericii Ortodoxe Române „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

„Așteptăm cât mai mulți români”

„Grija față de semeni și ajutarea aproapelui aflat în suferință este o responsabilitate umană și socială pentru fiecare membru al comunității, iar jandarmii sunt, în primul rând, membri ai comunității”, a declarat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

„Ne implicăm activ în orice proiect dedicat ajutorării, iar donarea de sânge este unul care ar trebui să devină prioritar, nu doar pentru noi, ci pentru fiecare creștin care poate deveni donator”.

„De obicei, când ajuți un semen, există o oarecare așteptare ca acela să îți mulțumească, într-un fel sau altul. Donarea de sânge este un bine pe care îl faci fără a aștepta niciun fel de recunoștință, pentru că nu îl cunoști pe cel pe care îl ajuți, și cred că aceasta este cea mai frumoasă formă de ajutor. Așteptăm alături de noi în această campanie cât mai mulți români”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

„Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli”

Alături de jandarmii bucureșteni vor fi prezenţi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN vor dona şi se vor ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” reaminteşte cât de importantă este implicarea:

„Acestă campanie este una generoasă, umanitară şi salvează foarte multe vieţi. Împreună cu partenerii noştri, de data aceasta împreună cu angajaţii Jandarmeriei Române, ne dorim să colectăm o cantitate cât mai mare de sânge şi să salvăm cât mai multe vieţi. Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli, pe care ne bazăm şi alături de care am reuşit să obţinem rezultate frumoase care ne dau speranţă că împreună putem face binele de care este atât de mare nevoie”.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în anul 2013. Din 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional. Din 2013 şi până în prezent s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente