Donatorii de sânge au parte astăzi de tratament special la Centrele de donare din București și din țară

Ziua Internațională a Donatorului de sânge a fost marcată astăzi prin acțiunile voluntarilor Patriarhiei Române în colaborare cu: Crucea Roșie Română, Institutul Național de Transfuzie Sanguină și Centrele de Transfuzie Sanguină din București și din alte orașe.

În București, cei care donează sânge la Centrul mobil din Piața Universității dar și la Centrul de Transfuzie Sanguină, sunt răsplătiți cu pachete ce conțin produse alimentare, al căror consum este recomandat înainte și după recoltarea sângelui.

Pachetele sunt achiziționate prin contribuția Mega Image România, care sponsorizează acțiunea din 14 iunie 2017 în București, Ploiești, Constanța, Brașov și Cluj, informează Dan Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Naționale.

Tot astăzi, în Piata Universității din Capitală a fost lansat Imnul Vieții, sau Imnul Donatorilor de sânge. Aranjamentul muzical a fost realizat de Andrei Kerestely și Costel Enache cu sprijinul Patriarhiei Române și al Părintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin campaniile de donare de sânge organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge. Din 2013 până în prezent, au fost donate peste nouă tone de sânge în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viață!

De ani de zile Patriarhia Română desfăşoară Campania Donează Sânge! Salvează o Viaţă! pentru a atenua criza de sân… in Basilica.ro’s Hangs on LockerDome

În cadrul campaniilor derulate anul trecut de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au participat 8.850 donatori.

Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe.

Ziua Donatorului de sânge a fost stabilită la cea de-a 58-a reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la care statele membre și-au declarat în unanimitate angajamentul și sprijinul pentru donarea voluntară de sânge. Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în anul 2004 în Johannesburg, Africa de Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente