Donaţie: Lampă fototerapeutică pentru spitalul din Piatra Neamț

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, a donat vineri Spitalului Județean din Piatra Neamț o lampă fototerapeutică Bilisoft 2.0 necesară tratării icterului la nou-născuți, informează Doxologia.ro.

Lampa a fost achiziţionată în urma campaniei de strângere de fonduri organizată în perioada 15 februarie – 15 martie 2020 de Pro Vita Iaşi.

Costul necesar pentru achizița lămpii fototerapeutice a fost de peste 7000 euro, sumă asigurată de Arhiepiscopia Iașilor, Asociația „Salvează o inimă” și un grup de oameni de afaceri din județul Neamț.

„Arhiepiscopia noastră a oferit suma de 2500 euro, Protopopiatul Piatra Neamț 1000 de euro, Asociația „Salvează o inimă” din Botoșani a oferit cu generozitate suma de 3500 euro, iar prin efortul oamenilor de afaceri, din județul Neamț, mobilizați de dl. Florin George, s-au mai strâns încă 3000 de euro”.

Suma rămasă urmează să fie utilizată în scopuri medicale.

„Nu numai că am reușit ceea ce ne-am propus, dar avem și un surplus, binevenit în această perioadă de criză, pe care îl vom folosi pentru sprijinirea spitalelor și cadrelor medicale care se luptă cu epidemia de Covid 19. Urmează ca în perioada imediat următoare toate eforturile noastre să se concentreze pe sprijinirea unităților medicale din arhiepiscopie, mai ales a celora din linia întâi, expuse la un grad mare de risc.” a declarat Pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Departamentul Pro Vita a demarat proiectul întrucât mai mult de jumătate dintre nou-născuți dezvoltă icter în prima săptămână de viață, iar Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț avea nevoie de o lampă fototerapeutică modernă.

Foto credit: Departamentul Pro Vita Iaşi

Comentarii Facebook


Știri recente