Donație: Complexul de servicii socio-medicale de la Hârja a primit în dar un tunel dezinfectant

Complexul de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice al Asociației Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, organizație înființată de Episcopia Romanului și Bacăului, a primit un tunel dezinfectant mobil pentru căile de acces interioare și exterioare.

Tunelul dezinfectant este un instrument necesar pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-Cov-2 în interiorul clădirilor. Utilizarea lui este impusă prin ordonanța militară Numărul 8 și Ordinele Ministrului Sănătății.

Echipamentul a fost donat pentru complexul de la Hârja din partea Societății Ever Energy din Onești. Alte măsuri sanitare instituite sunt folosirea substanțelor de igienizare și a echipamentului de protecție, triajul și autoizolarea proactivă la locul de muncă a personalului angajat.

Toate acestea reduc riscul contractării bolii COVID-19 de către persoanele vârstnice instituționalizate, a explicat pentru Doxologia părintele preotul Ilarion Mâță, directorul Complexului de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice Hârja.

Foto: Facebook / Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…