Donare de sânge la Mănăstirea Nera

Mai multe maici de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, o acțiune de donare de sânge s-a desfășurat zilele trecute  la așezământul monahal unde viețuiesc aproximativ 100 de maici.

Campania inițiată de Patriarhia Română, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a cuprins mai multe acțiuni de donare de sânge organizate şi la nivelul Eparhiei Caransebeșului la sfârșitul anului trecut, având în vedere lipsa de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița.

În perioada care urmează și preoții alături de credincioșii din Băile-Herculane vor avea posibilitatea să se alăture acestei campanii.

Conform cercetătorilor, s-a demonstrat că persoanele care donează sânge au o imunitate crescută faţă de populaţia generală. În acelaşi timp, riscul de paralizie şi accident vascular scade cu 30%. Mai mult, în urma donării de sânge rezistenţa organismului la şocuri hipovolemice creşte, acesta fiind obişnuit cu pierderea unei cantităţi de sânge şi refacerea lui. Astfel, în caz de accident, un donator va face faţă mai uşor stresului biologic provocat de o hemoragie. Timpul total alocat donării de sânge este de aproximativ 30 de minute, iar senzaţia de ameţeală şi leşin pentru donator este foarte rară.

 

Comentarii Facebook


Știri recente