Domnul Nicolai Bulete (1948-2018), primar gospodar și sprijinitor activ al comunităților parohiale

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Domnului Nicolai Bulete (1948-2018), membru al Adunării Eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, oficiată joi, 1 noiembrie 2018, la biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului ­- Mizil, Protoieria Urlați:


Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață a domnului Nicolai Bulete, membru al Adunării Eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, petrecută în după-amiaza zilei de luni, 29 octombrie 2018.

Domnul Nicolai Bulete s-a născut în comuna Sărulești, județul Buzău, la data de 27 februarie 1948, din părinții Constantin și Elena, agricultori. După încheierea studiilor gimnaziale, s-a înscris la Școala Tehnică Agricolă din localitatea Râmnicu Sărat pe care a absolvit-o în anul 1966. A lucrat ca tehnician veterinar la Ferma zootehnică IAS – Baba Ana, preluând în anul 1982 funcția de președinte al Consiliului Unic Agroindustrial – Mizil.

În data de 13 decembrie 1970, s-a căsătorit cu doamna Florica, originară din Mizil, Dumnezeu binecuvântându-le familia cu doi copii, Daniel și Raluca – Cristina.

A urmat cursurile Academiei de Studii Social-Politice (1982-1987) și cursurile Academiei de Studii Economice din București (1990-1993).

De-a lungul timpului, a ocupat funcția de primar al orașului Mizil (1984-1990) și al comunei Baba Ana (1976-1982 și 1996-2012). A sprijinit parohiile Conduratu, Baba Ana și Cireșanu, în demersurile de obținere a actelor de proprietate pentru bunurile mobile și imobile, oferindu-le acestora și un sprijin financiar anual pentru toate lucrările întreprinse.

Între anii 2000-2004, a ctitorit biserica Sfântul Nicolae din localitatea Satu Nou, filie a parohiei Cireșanu, sfințită la data de 16 mai 2004.

Dând dovadă de o grijă deosebită față de slujitorii sfintelor altare, s-a implicat cu multă râvnă în demersurile de edificare a caselor parohiale din localitățile Cireșanu și Baba Ana. Continuându-și activitatea filantropică, în anul 2012, în calitate de primar, a cedat Fundației Sfântul Sava de la Buzău, prin comodat, un teren în localitatea Baba Ana, cu scopul amenajării unui așezământ destinat persoanelor vârstnice și copiilor cu dizabilități.

În anul 2012, s-a pensionat, susținând în continuare activitățile sociale și educative întreprinse de parohiile din Mizil și din comuna Baba Ana.

A fost ales, în data de 26 aprilie 2018, membru al Adunării Eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru mandatul 2018-2022.

În aceste momente deosebit de grele, adresăm familiei Domnului Nicolai Bulete și tuturor apropiaților cuvinte de mângâiere sufletească și întărire duhovnicească. Totodată, ne rugăm Domnului Iisus Hristos să primească sufletul său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente