Domnitorul Mihai Viteazul a fost comemorat la Turda. Au trecut 416 ani de la trecerea sa în veșnicie

Mihai VOdă pomenit la Turda

Domnitorul Mihai Viteazul a fost comemorat sâmbătă, 19 august 2017, la Turda, cu prilejul împlinirii a 416 ani de la trecerea sa la cele veșnice. Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de pomenire pentru cel numit simbolul unității noastre naționale.

Manifestările au început în jurul orei 9:00 cu întâmpinarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a delegației oficiale. Începând cu ora 9:30, IPS Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda.

În omilia rostită, Părintele Mitropolit a subliniat importanța cultului eroilor, arătând că acesta are și un rol pragmatic, informează Radio Renașterea.

Și pe domnitorul Mihai Viteazul, simbolul unității noastre naționale, și pe alți eroi, suntem datori să-i cinstim. Lucrul acesta ni-l spune marele nostru istoric Nicolae Iorga. Dar pe de altă parte, cultul eroilor nu doar că este o datorie, ci are și un rol pragmatic. Ne învață pe noi cum ar trebui să fim.

Uitându-ne la statura impozantă a domnitorului băgăm de seamă că și-a dat viața pentru un ideal, iar noi cei de astăzi, prin munca noastră, prin strădania noastră, prin viața noastră cuminte ar trebui să îl luăm ca exemplu, a spus Mitropolitul Clujului, ÎPS Părinte Andrei.

De la ora 11:45 Ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului marelui domnitor.

Manifestările comemorative de la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda s-au  încheiat cu prezentarea unei scenete istorice, urmată de depuneri de flori la monumentul domnitorului și parada militară a garnizoanei din Turda.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…