Doi ierarhi au sfinţit biserica unde se roagă românii din Grenoble

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale şi Episcopul Ignatie al Huşilor au sfinţit sâmbătă biserica Parohiei Toţi Sfinţii şi Sfântul Mucenic Mavrichie din Grenoble.

Parohia a achiziţionat lăcaşul de cult în luna octombrie 2017, iar până în luna mai a anului curent a fost renovat în întregime prin bunăvoinţa membrilor comunităţii.

În timpul Sfintei Liturghii, ce a urmat slujbei de sfinţire, Episcopul Ignatie al Huşilor a rostit un cuvânt în care a vorbit despre credinţă ca întâlnire a oamenilor cu Dumnezeu şi materializată prin frecventarea Sfintei Biserici.

„În Biserică noi deprindem, învățăm, ne cunoaștem credința, și tot aici, în Biserică, învățam să păzim poruncile lui Dumnezeu. Biserica este locul în care Îl descoperim pe Dumnezeu, este locul în care El Însuși, Dumnezeu, se descoperă fiecăruia dintre noi”.

„A fi credincios nu înseamnă a adera din punct de vedere mental la un anumit set de convingeri, ci să ai această dorință, această năzuință lăuntrică ca să te întâlnești cu Dumnezeu”.

„Credința este întâlnire cu Dumnezeu, lucru pe care noi îl facem de fiecare dată atunci când venim la biserică și ne propunem să ne întâlnim cu El”, a spus Preasfinţia Sa.

La final, Mitropolitul Iosif a oferit Gramata Mitropolitană tuturor celor care au contribuit la finalizarea procesului de renovare, iar preotul paroh a primit Crucea Mitropolitană.

Prima liturghie în lăcaşul de cult a fost oficiată în 19 decembrie 2017.

Foto Credit: Parohia românească din Grenoble

Comentarii Facebook


Știri recente