Doi ierarhi au resfinţit Biserica „Sf. Nicolae” – Drăgănescu, pictată de Părintele Arsenie Boca

Preasfinţitul Părinte Ambrozie şi Preasfinţitul Părinte Daniil au resfinţit duminică Biserica „Sf. Nicolae” – Drăgănescu din județul Giurgiu, în prezenţa a mii de credincioşi.

Cu prilejul resfinţirii, lăcaşul de cult a primit hramurile Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Izvorul Tămăduirii și Sf. Arsenie Capadocianul, scrie Episcopia Giurgiului pe site-ul oficial.

După slujba de târnosire, Episcopul Giurgiului a vorbit despre importanța bisericii în viaţa credincioşilor.

„Întotdeauna, când venim la Dumnezeu, noi nu plecăm nemiluiți. El permanent ne dă daruri bogate, de sănătate, de spor în viață, de luminarea minții și, nu în ultimul rând, ne dă moștenire Împărăția cerurilor”, a subliniat Preasfinția Sa.

În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie, la finalul căreia Preasfințitul Părinte Episcop Daniil le-a prezentat credincioşilor aspecte din viața și activitatea Părintelui Arsenie Boca.

Episcopul Ambrozie a apreciat eforturile depuse pentru finalizarea lucrărilor şi le-a adresat mulţumiri celor care au contribuit la restaurarea lăcaşului de cult.

„Toți cei care s-au ostenit ca această minunată biserică să fie restaurată merită în această binecuvântarea lui Dumnezeu şi răsplata Lui, dar şi recunoștința oamenilor pentru că orice strădanie făcută pentru Biserică se răsfrânge asupra comunităţii”, a spus ierarhul.

Părintele paroh Răzvan Lucian Petcu a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la propunerea Episcopului Ambrozie, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române – „Crucea Patriarhală” și mai multe daruri.

De asemenea, toți ctitorii și ostenitorii bisericii din localitatea Drăgănescu au primit medalia omagială a Anului 2018 și diplome de vrednicie.

La final, a fost citit Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018, intitulat Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!

Pe parcursul zilei, credincioșii au avut posibilitatea de a se închina în Sfântul Altar și de a aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Rusul şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina.

Tot cu acest prilej, cei prezenți au avut bucuria de a se închina la o copie a Icoanei Maicii Domnului – Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos.

Biserica Sf. Nicolae Drăgănescu a fost pictată de părintele Arsenie Boca în perioada 1967 – 1983. Dintre toate icoanele şi frescele realizate de-a lungul anilor, pictura bisericii de la Drăgănescu se distinge într-un mod cu totul deosebit.

Nichifor Crainic, marele teolog român, mărturisea că pictura părintelui Arsenie Boca „are darul de a-l apropia pe om de Biserică, de a ne lumina, de a ne face să problematizăm şi să ne gândim la sensul vieţii noastre de creştini”.

Foto Credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente