Doi clerici iubiţi de românii din Italia au fost pomeniţi la Roma

Părinţii Lucian Roşu şi Petre Coman au fost pomeniţi sâmbătă la Roma cu prilejul împlinirii unui an, respectiv un deceniu, de la trecerea lor în veşnicie. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Italiei, în paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial.

Părintele Lucian Roșu, dincolo de bogata activitate pastoral-misionară desfășurată pe tărâm piemontez (în calitate de protopop), s-a remarcat prin implicarea în numeroase proiecte social-filantropice, implementate de-a lungul anilor la Torino.

Pentru acest fapt, Părintele Lucian a fost declarat între primii zece mari filantropi români, în cadrul campaniei desfășurate în 2020, Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.


Profil de filantrop: Regretatul părinte Lucian Roșu din Italia


Părintele Petre Coman a păstorit comunitatea ortodoxă română din ținuturile Toscanei, între anii 1984-2011, fiind întemeietorul parohiei „Înălțarea Domnului”, din orașul Florența (Firenze) iar, începând cu anul 2008, a împlinit slujirea de Protopop al Toscanei.

Părinţii Lucian Roşu şi Petre Coman. Sursă foto: Episcopia Italiei

Părintele Petre a obținut doctoratul în teologie (Drept Canonic), la București, iar, după sosirea în Italia, a predat la Facultatea de Teologie Catolică de la Firenze.

El a ocupat, timp de 20 ani, funcția de director al bibliotecii acestei prestigioase instituții academice. A fost, totodată, un autentic mărturisitor al valorilor credinței, teologiei și spiritualității ortodoxe în cadrul dialogului interconfesional, al cărui promotor a fost pe tot parcursul slujirii sale în Italia.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente