Doi arhierei au sfinţit noul sediu al Protoieriei Haţeg

Sâmbătă,  8 octombrie 2016, a fost sfinţit noul sediu al Protopopiatului Hațeg. Slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, şi de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, informează Diac. Cristian Țuțuroi, Inspector media – Episcopia Devei și Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit preoților protopopiatului Hațeg și tuturor celor prezenți despre rolul rugăciunii în societatea contemporană și importanța deosebită a respectării unui program duhovnicesc zilnic, atât prin pravila particulară, cât și prin participarea la viața Bisericii. De asemenea, preacucernicul părinte Marius Ghidarcea, consilier economic în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, a adresat un cuvânt în care a evidențiat importanța administrației bisericești și numeroasele greutăți, dar și bucurii, pe care aceasta le implică, a precizat Diac. Cristian Țuțuroi.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru bucuria de a participa la acest moment deosebit din viața bisericii hățăgene, dar și tuturor celor care s-au ostenit în buna desfășurare a lucrărilor pentru construirea sediului protopopiatului Hațeg.

La propunerea Episcopiei Devei și Hunedoarei, prin mijlocirea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a conferit preacucernicului părinte Antonie Budiul, protopop de Hațeg, crucea patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română, ca semn de cinstire și prețuire pentru întreaga activitate depusă în slujba bisericii, activitate începută cu ridicarea unui lăcaș de cult în parohia Streisângeorgiu în vremuri grele pentru biserică, înainte de anul 1990, continuată cu o implicare pastoral-misionară exemplară și desăvârșită în ultimii ani, după înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, prin construirea unui edificiu atât de necesar, sediul administrativ al Protopopiatului Hațeg.

***

Noul sediu al protoieriei Haţeg a fost construit prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei și implicarea preacucernicului părinte Antonie Budiul, protopop de Hațeg, precum și a tuturor preoților din protopopiat.

epdh-08-10-2016-sfintire-sediu-prot-hateg-34

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente