Doi ani de la înființarea Centrului de zi Sfânta Irina din Blaj

Prichindeii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj sărbătoresc în această lună doi ani de la înființarea așezământului social ocazie cu care în această perioadă sunt programate numeroase activități și evenimente.

După cum informează Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, surprizele au început încă de luni când micuții au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului. Sărbătoarea a început la sediul centrului, unde copiii au confecționat stegulețe colorate cu mesajul „E ziua mea”, și-au colorat tricourile speciale pe care le-au purtat pe toată durata zilei, au asistat la o scenetă prezentată de personalul centrului, au cântat și au dansat. De la centrul de zi copiii și personalul centrului au mers la Catedrala Sfânta Maria din Blaj, unde au fost primiți de părintele paroh Vasile Benchea care i-a binecuvântat pe copii și le-a oferit iconițe și dulciuri.

Cea mai mare surpriză a zilei au fost poneii Armin și Harry, care i-au bucurat și încântat pe copii într-un mod deosebit plimbându-i în trăsuri în miniatură.

Luna iunie va aduce micuților de la Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj și alte surprize astfel încât aniversarea celor doi ani de funcționare să fie cât mai completă.

Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj și-a deschis porțile la data de 1 iunie 2012. Acesta a fost în momentul înființării un centru pilot unic la nivelul rețelei sociale a Patriarhiei Române și funcționează în cadrul rețelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Centrul oferă ocrotire pentru 40 de copii cu vârsta între 0 și 3 ani care au asigurate două mese principale și două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activități educative cu caracter ludic, activități de socializare și integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive și intervenție logopedică. Centrul vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situație materială mai dificilă sau se află în situații speciale cum ar fi: părinți divorțați, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreținător, familii în care părinții nu sunt încadrați în câmpul muncii, părinții studiază încă sau familii numeroase.

„În cei doi ani de activitate am avut alături Primăria și Consiliul Local Blaj, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, parohia ortodoxă Blaj – Veza și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba care asigură nu doar buna funcționare a centrului ci vin și în sprijinul familiilor care își lasă micuții în grija noastră. Administrația locală suportă toate cheltuielile de funcționare ale centrului și costul utilităților iar parohia ortodoxă Blaj – Veza asigură necesarul de alimentele” a spus părintele Vasile Șeicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…