Documentarul Trinitas Tv „Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” a fost lansat la BCU, Bucureşti

În Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I (Calea Victoriei nr. 88) a fost lansat miercuri, 16 noiembrie 2016, filmul documentar, realizat de Trinitas TV, “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română”. La eveniment au participat numeroase oficialităţi, printre care Alteța sa Regală, Principesa Margareta a României, președintele de onoare al organizației umanitare,  şi domnul Ciprian Olinici, Directorul Trinitas TV.

În deschiderea evenimentului, începând cu ora 16:00, a avut loc o întâlnire cu presa.

Cu acest prilej, a fost acordată Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române o plachetă aniversară, în semn de aleasă preţuire, pentru sprijinirea misiunii Crucii Roşii Române.

Filmul “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” a fost realizat în contextul aniversării a 140 de ani de la înființarea celei mai mari organizații umanitare din țară. Acesta este un omagiu adus nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv.

Filmul este dedicat, totodată, voluntarilor care în prezent duc mai departe misiunea umanitară a Crucii Roșii Române.

Mai multe informaţii a oferit pentru Radio Trinitas pr. Alexandru Truşcă, realizatorul documentarului:

 

Foto: Trinitas Tv

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente