Document: Modelul declarației referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței, disponibil online

Ministerul Afacerilor Interne a transmis duminică modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Oficialii anunță că „declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf (de mână), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul (…) pus la dispoziție”.

Declarațiile sunt necesare doar pe timpul nopții, în intervalul 22:00 – 6:00. Persoanele care părăsesc locuinţa în această perioadă trebuie să aibă asupra lor şi documentul de identitate.„Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, se menţionează în comunicatul postat pe site-ul MAI.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere
MODEL Adeverinta angajator

Foto credit: INQUAM Photos/Octav Ganea

Comentarii Facebook


Știri recente