Doctoranzi din toată țara s-au reunit la Sighișoara pentru a discuta despre comunicarea Bisericii în societate

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara s-a desfășurat în perioada 7-9 iulie 2019 cea de-a șaptea ediție a Școlii Internaționale de Vară a Doctoranzilor Teologi (SIVDT).

SIVDT a reunit 14 profesori de teologie și 65 de doctoranzi din cadrul Școlilor Doctorale din Patriarhia Română, precum și doctoranzi străini, informează Arhiepiscopia Alba Iulia.

Prezentarea referatelor în cadrul SIVDT . Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iulia

Tema simpozionului „Communication and Communion. Church and its Language in society”, a presupus nu mai puțin de șapte workshop-uri și 86 de comunicări științifice prezentate atât de cadrele universitare cât și de doctoranzi.

Lucrările prezentate vor putea fi consultate în volumul de studii ce va fi tipărit în urma acestei ediții a simpozionului. Prelegerile publicate vor fi indexate în baze de date internaționale pentru a facilita accesul celor din alte țări.

Evenimentul a fost organizat de Școala Doctorală de Teologie a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iulia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Bănăţenii şi-au cinstit ocrotitorul

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului, a fost cinstit duminică de bănăţeni. Sfântul român a păstorit credincioșii din Timișora între anii 1650-1653. Manifestările dedicate hramului Catedralei Mitropolitane din Timişoara au început…