Distincții bisericești pentru salvatorii victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni

Accidentul aviatic petrecut in data de 20 ianuarie in Munții Apuseni, in apropierea localitații Horea, a afectat o țara intreaga, umplandu-ne inimile de compasiune și de o tristețe profunda. Cei șapte oameni cu suflet mare, ce se aflau la datorie, pe calea aerului, in scopul salvarii unui semen de-al lor, au devenit ei inșiși victime, cufundați in suferința, in frig și disperare.

Urmand pilda de iubire a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Marele Filantrop si Omul pentru oameni, si luand aminte la indemnul Sfantului Apostol Pavel: Pana cand avem vreme, sa facem binele fata de toti (Gal. 6, 10), cu toții suntem chemati sa ne concretizam credinta prin dragoste milostiva si slujire samariteana. Astfel de virtuti au așezat pe soclul demnitații umane fiii Bisericii noastre din comuna Horea, județul Alba, ajutandu-i pe fratii lor aflati in suferinta si disperare, in urma tragicului accident aviatic din Muntii Apuseni.

Pentru a onora gestul de inalta omenie, de respect deplin pentru esenta fiintei umane si pentru valorile spirituale a celor 11 persoane din Comuna Horea, care au intervenit pentru salvarea pasagerilor din avionul prabușit in Munții Apuseni, Inaltpreasfințitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis sa le acorde Crucea arhiepiscopala pentru mireni, cea mai inalta distincție pe care Arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului, precum și daruri și diplome de apreciere.

Distincțiile au fost inmanate duminica, 26 ianuarie, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, la finalul Sfantei Liturghii, de catre Inaltpreasfinția Sa, Inaltpreasfințitul Parinte Irineu. De asemenea, in cadrul slujbei, s-a rostit o rugaciune de pomenire a celor doua persoane care și-au pierdut viața in accidentul aviatic, pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

In Biserica Ortodoxa Romana, distincțiile sunt acordate clericilor și credincioșilor ca expresie a prețuirii și recunoștinței publice și pentru recompensa morala a stradaniilor și rezultatelor activitații in diferite domenii ale vieții bisericești sau sociale, in sprijinul Bisericii și al aproapelui.

Sursa: www.reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente