Distincții acordate în Mitropolia Basarabiei

În ajunul Hramului Chișinăului miercuri, 13 octombrie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a acordat primele distincții „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni” persoanelor care au avut o contribuție substanțială la afirmarea instituției românești în acest spațiu, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Printre cei gratificați de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei au fost: domnul Viorel Badea, senator în Parlamentul României, doamna Nicoleta Eucarie, președinte Autoritatea pentru Cetățenie, domnul Eugen Tomac, secretar de Stat pentru românii de pretutindeni, și domnul Radu Cosma, șef Serviciu programe și proiecte.

Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a mulțumit fraților de peste Prut pentru sprijinul constant acordat structurii ecleziastice românești din Basarabia de la reactivare până în prezent. „De fiecare dată când am avut nevoie, ați fost aproape de Mitropolia Basarabiei. Faptele dvs. față de românii din Basarabia sunt mari și dorim, într-un fel, să le evidențiem prin aceste distincții. Sunteți vrednici de ele. Dumnezeu să vă păzească și să vă ajute la alte fapte la fel de mari ca cele săvârșite până acum”, a spus Înaltpreasfințitul Petru

Comentarii Facebook


Știri recente