Directorul Publicațiilor Lumina a primit Premiul de Excelență al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Părintele Consilier Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor Lumina ale Patriarhiei Române, a primit miercuri Premiul de Excelență al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Academiei Române. În cuvântul de deschidere, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei, a amintit că prima expoziție găzduită de această instituție după ce și‑a preluat mandatul la cârma ei a fost dedicată istoriei presei.

În cuvântul rostit la decernarea premiului, Părintele Nicolae Dascălu a subliniat că „nu se poate face jurnalism fără inspirație, fără har”.

El a amintit contribuția importantă pe care a avut‑o Biserica la publicistica românească încă din 1731, când Părintele Petcu Şoanul de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului tipărea „Calendarul dintâi”, primul almanah din ţara noastră.

Părintele Nicolae Dascălu a fost premiat pentru că „îmbină slujirea sacerdotală de la altarul uneia dintre cele mai cunoscute biserici bucureștene (Zlătari, de pe Calea Victoriei) cu vocația de jurnalist creștin, în spiritul vechilor dascăli de cuget și simțire românească, cu devotament și dăruire față de identitatea spirituală și culturală a unui neam care s‑a născut creștin”.

Părintele Consilier Nicolae Dascălu este profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București și directorul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Centrul de presă BASILICA are cinci componente: Radio Trinitas, Trinitas TV, publicațiile Lumina, Agenția de știri Basilica, Biroul de presă şi relații publice.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente