Directorul general Trinitas TV: Televiziunea Patriarhiei Române nu este doar un post religios

Directorul general Trinitas TV, Ciprian Olinici, a spus într-un interviu oferit publicaţiei Dilema Veche faptul că „Televiziunea Patriarhiei Române nu este doar un post religios”.

„Ea este o televiziune non-comercială, ale cărei principale scopuri sunt reflectarea mediatică a vieții spirituale, susținerea și promovarea tezaurului cultural, atât în țară, cât și în comunitățile românești de peste hotare”.

„În prezent, mai mult de jumătate din programele difuzate la Trinitas TV au tematică socio-culturală și se adresează unui public variat. Este vorba despre documentare, dezbateri, emisiuni de muzică, literatură, istorie, sănătate, cultură civică și pentru copii”, a explicat Ciprian Olinici.

Multe dintre programele difuzate sunt realizate în colaborare sau parteneriat cu instituţii importante precum „Academia Română, Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Satului, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, ș.a”.

Ciprian Olinici, care este şi Consilier Patriarhal, a lămurit de ce transmisiile şi înregistrările tv din timpul Festivalului „George Enescu” din acest an sunt realizate de televiziunea pe care o conduce în calitate de „broadcaster oficial”.

„Aș dori să clarificăm și faptul că postul public de televiziune, TVR, deși nu mai este co-producător, a rămas partener media al manifestării, poziție reglementată printr-un protocol încheiat între cele trei părți implicate: Artexim – organizator al festivalului, Trinitas TV și TVR”.

„Faptul că Trinitas TV transmite ediția din acest an a festivalului cred că este urmarea firească a susținerii constante de care s-au bucurat producțiile culturale, mai ales cele muzicale, la postul de televiziune al Patriarhiei Române”.

El a dat asigurări în privinţa dotărilor tehnice şi a experienţei profesionale necesare pentru un eveniment de o asemenea amploare.

„Cred că acestea au fost deja deplin verificate în cadrul transmisiilor pe care le-am realizat în ultimii ani”, a mai spus Ciprian Olinici.

Foto credit: playtech.ro

Comentarii Facebook


Știri recente